Wednesday, 20 June 2012

hari ini dalam sejarah :D

aku wat kek..hehehe..kek x caye jer aku yg wat kek uh..n sedap..hahaha..(puji diri sendiri.) hahaha...

serius,memula ngat an nk memain je wat mende nih,taw2 jadi lak..hahaha :D seronoknyeee.. :D

happy ase wat kek tadi..hehehe.. :D silalah tengok kek yg aku wat tadi.. ngee.. :D law nk sila DATANG UMAH ekk :D

ni lah die kek coklet chipsmore.. :D

my little brother posing with my cake.. :D

sila lahhh makan.. :D

1st time baking a cake.. :D
enjoy !! :D

Saturday, 16 June 2012

meeting my BFF !

semalam jumpe Zilaikha Abdul Rahman..seronok sangat2..xsangke lak umah makcik die dekat sangat2 dengan umah opah aku..wawawawa..seronok jer jumpe.. :D tapi dapat jmpe kejap jer..adesss...paper pon..seronok sangat..5 tahun kowt x jmpe..
pasni nk jmpe kawan2 lain pulak...miss dowang sangat3 laaa....kawan2 kat kem terendak,kat SGB,kat lambor,kat DARY,semua3... :D

Monday, 11 June 2012

uuu..check dis out :)

Here with me, I’ve got 99 facts about boys that girls should know!
  1. Guys don’t actually look after good-looking girls. they prefer neat and presentable girls.
  2. Guys hate other flirts.
  3. A guy can like you for a minute, and then forget you afterwards.
  4. When a guy says he doesn’t understand you, it simply means you’re not thinking the way he is.
  5. Are you doing something?” or “Have you eaten already?” are the first usual questions a guy asks on the phone just to get out from stammering.
  6. Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.
  7. When a guy really likes you, he’ll disregard all your bad characteristics.
  8. Guys go crazy over a girl’s smile.
  9. Guys will do anything just to get the girl’s attention.
  10. Guys hate it when you talk about your ex-boyfriend.
  11. When guys want to meet your parents. Let them. …….dont think so
  12. Guys want to tell you many things but they can’t. And they have one habit to gain courage and spirit to tell you many things and it is drinking! but do not generalise
  13. Guys cry!!!
  14. Don’t provoke the guy to heat up. Believe me. He will.
  15. Guys can never dream and hope too much.
  16. Guys usually try hard to get the girl who has dumped them, and this makes it harder for them to accept their defeat.
  17. When you touch a guy’s heart, there’s no turning back.
  18. Giving a guy a hanging message like “You know what?!..uh…never mind!” would make him jump to a conclusion that is far from what you are thinking.
  19. Guys go crazy when girls touch their hands……yeh rite – Whatever.
  20. Guys are good flatterers when courting but they usually stammer when they talk to a girl they really like.
  21. When a guy makes a prolonged “umm” or makes any excuses when you’re asking him to do you a favor, he’s actually saying that he doesn’t like you and he can’t lay down the card for you.
  22. When a girl says “no”, a guy hears it as “try again tomorrow”. So true.
  23. You have to tell a guy what you really want before he gets the message clearly.
  24. Guys hate gays!
  25. Guys love their moms.
  26. A guy would sacrifice his money for lunch just to get you a couple of roses.
  27. A guy often thinks about the girl who likes him. But this doesn’t mean that the guy likes her.
  28. You can never understand him unless you listen to him.
  29. If a guy tells you he loves you once in a lifetime. He does.
  30. Beware. Guys can make gossips scatter through half of the face of the earth faster than girls can.
  31. Like Eve, girls are guys’ weaknesses.
  32. Guys are very open about themselves.
  33. It’s good to test a guy first before you believe him. But don’t let him wait that long.
  34. No guy is bad when he is courting
  35. Guys hate it when their clothes get dirty. Even a small dot.
  36. Guys really admire girls that they like even if they’re not that much pretty.
  37. Your best friend, whom your boyfriend seeks help from about his problems with you may end up being admired by your boyfriend.
  38. If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him. You don’t need to give advice…….very true.
  39. A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you.
  40. A guy finds ways to keep you off from linking with someone else.
  41. Guys love girls with brains more than girls in miniskirts. ……..sumtimes.
  42. Guys try to find the stuffed toy a girl wants but would unluckily get the wrong one.
  43. Guys virtually brag about anything.
  44. Guys cannot keep secrets that girls tell them.
  45. Guys think too much.
  46. Guys’ fantasies are unlimited.
  47. Girls’ height doesn’t really matter to a guy but her weight does!……very true.
  48. Guys tend to get serious with their relationship and become too possessive. So watch out girls!!!
  49. When a girl makes the boy suffer during courtship, it would be hard for him to let go of that girl.
  50. It’s not easy for a guy to let go of his girlfriend after they broke up especially when they’ve been together for 3 years or more.
  51. You have to tell a guy what you really want before getting involved with that guy.
  52. A guy has to experience rejection, because if he’s too-good-never-been-busted, never been in love and hurt, he won’t be matured and grow up.
  53. When an unlikable circumstance comes, guys blame themselves a lot more than girls do. They could even hurt themselves physically.
  54. Guys have strong passion to change but have weak will power.
  55. Guys are tigers in their peer groups but become tamed P**** with their girlfriends…..sumtimes depends wen they want sumat.
  56. When a guy pretends to be calm, check if he’s sweating. You’ll probably see that he is nervous.
  57. When a guy says he is going crazy about the girl. He really is.
  58. When a guy asks you to leave him alone, he’s just actually saying, “Please come and listen to me”……sumtimes.
  59. Guys don’t really have final decisions.
  60. When a guy loves you, bring out the best in him.
  61. If a guy starts to talk seriously, listen to him….very important.
  62. If a guy has been kept shut or silent, say something.
  63. Guys believe that there’s no such thing as love at first sight, but court the girls anyway and then realize at the end that he is wrong.
  64. Guys like femininity not feebleness.
  65. Guys don’t like girls who punch harder than they do.
  66. A guy may instantly know if the girl likes him but can never be sure unless the girl tells him.
  67. A guy would waste his time over video games and football, the way a girl would do over her romance novels and make-ups.
  68. Guys love girls who can cook or bake. ….they love u regardless.
  69. Guys like girls who are like their moms. No kidding!……true but only wen the guys are ready 2be settled down.
  70. A guy has more problems than you can see with your naked eyes.
  71. A guy’s friend knows everything about him. Use this to your advantage.
  72. Don’t be a snob. Guys may easily give up on the first sign of rejection.
  73. Don’t be biased. Try loving a guy without prejudice and you’ll be surprised.
  74. Girls who bathe in their eau de perfumes do more repelling than attracting guys.
  75. Guys are more talkative than girls are especially when the topic is about girls.
  76. Guys don’t comprehend the statement “Get lost” too well.
  77. Guys really think that girls are strange and have unpredictable decisions but still love them more.
  78. When a guy gives a crooked or pretentious grin at your jokes, he finds them offending and he just tried to be polite.
  79. Guys don’t care about how shiny their shoes are unlike girls.
  80. Guys tend to generalize about girls but once they get to know them, they’ll realize they’re wrong.
  81. Any guy can handle his problems all by his own. He’s just too stubborn to deal with it.
  82. Guys find it so objectionable when a girl swears.
  83. Guys’ weakest point is at the knee.
  84. When a problem arises, a guy usually keeps himself cool but is already thinking of a way out.
  85. When a guy is conscious of his looks, it shows he is not good at fixing things.
  86. When a guy looks at you, either he’s amazed by you or he’s criticizing you.
  87. When you catch him cheating on you and he asks for a second chance, give it to him. But when you catch him again and he asks for another chance, ignore him.
  88. If a guy lets you go, he really loves you.
  89. If you have a boyfriend, and your boy best friend always glances at you and it obviously shows that he is jealous whenever you’re with your boyfriend, all I can say is your boy best friend loves you more than your boyfriend does.
  90. Guys learn from experience not from the romance books that girls read and take as their basis of experience.
  91. You can tell if a guy is really hurt or in pain when he cries in front of you!
  92. If a guy suddenly asks you for a date, ask him first why.
  93. When a guy says he can’t sleep if he doesn’t hear your voice even just for one night, hang up. He also tells that to another girl. He only flatters you and sometimes makes fun of you.
  94. You can truly say that a guy has good intentions if you see him praying sometimes.
  95. Guys seek for advice not from a guy but from a girl.
  96. Girls are allowed to touch boys’ things. Not their hair!
  97. If a guy says you’re beautiful, that guy likes you.
  98. Guys hate girls who overreact. ……sumtimes.
  99. Guys love you more than you love them IF they are serious in your relationships.

Sunday, 10 June 2012

tengoklah kami berkelah :D

ni si yana..adik yg no 2.. :) adik aku yg no 6,7,8,9..hehehehe..dari kiri,ikin,net,adik,n kimi.. my ibu n adik no 4..amacam?? body die kelas x? hehehehe
ni semua adik beradik aku jer..xder sedara la yg best nyer biler adik beradik ramai..xder sedara pon xper..hehehehe
tengok la perangai adik2 aku dalam laut..adesss..macam2 ragam..hahahha
my ibu :)

aku ngan adek no 5..oman si gendut :D
menung mengenangkan apelahh si oman nih..hehehe

mase makan sebelum kami semua mandi :D amek tenaga dlu..heheheh
my ayah n ibu..hehehehe

aku ngan adik yg no 3,,huhu

lega rase hati

seronok nye rasa..biler tomey ''mcm'' dah jadi milik kami..die kembali kat kami.. :) semalam pagi2 mangun tido bukak pitu bile dengar tomey mengiau..then die masuk n gesel2 vbadan die kat kaki aku..owhh..i'm touched.. :') comel sangat2..n kami habis kan mase dengan tomey...semalam aku amek pic die..berani nyee die jelir lidah..nakal betul..mentang2 lah tawu orang sayang kat die..hihhii..

tomey nih chumil sangat..n korang nk taw x,TOMEY DAH ADER BOYFRIEND!!! O.M.G!!!! babe,u're too young to fall in love...with that OLD CAT !!! adesss...apelah tomey nih..lantak ko lah..asalkan ko law nk dating,jangan dating kat umah,nnty die kencing merata,aku sendiri halau die.heheheh :D

paperpon..happy sngat sbb tomey nampak cm dah semakin happy.. love u TOMEY.. <3

haaa..tengok nih...nakal betul si tomey nih...geram betul...aser nk cubit2 jer die... :) tp ase happy biler tengok die happy :)

si tomey manje...cmni lah die law aku men lappy kat depan umah...geram betul ase...die lak senyap jer....n dier xpenah lagi cakar aku..huhuhu...saaaayang tomey..

Thursday, 7 June 2012

sedihh T.T

nak tawu x..sedih je pasal die tomey...

mase aku balik aritu,ade sekor kucing nih,name die aku bela...aku pon pelik sebab sebelum nih xpernah lak ibu aku kasi kitorang bela kucing.. uhh... rupa2nye,kucing nih manjeee sesangat kat kitorang..n kucing nih x berak merata..

wehh korang..kucing nih terlalu manje..aku xleh blah..aku yg xbape nk ngan ngn kucing jadi sayang giler kat die sbb die asyik gesel2 manje2 kat aku jer...sedih tol..huhuhu..aku sayang sangat2 laaaa kat tomey.. :(

tomey nih anak kucing remaja milik jiran aku jiran aku nih memang kejam..die kurung tomey dalam sangkar..tomey law nampak family aku,die mengiau..ase nak nangis jer.. :( sedih taw x...tomey dah la baik..,manje..eee..sedih giler..ase nk curi je die..dah la kurung,xkasi tomey makan lak 2..!!! bodoh nyer manusia..kesian binatang 2.. hmmmm.. :(

aku rase tomey kucing kedua yg aku sayang selain Mail,kucing no 1 yg aku penah bela..dah tinggal die kat Melaka dlu..mase pindah perak ,kitorang tinggal kan die..huhuhu...

tapi aku ase tomey nih paling manje... hum.. :( sedih sngat..nk tomeyy.. :(

ni mase pagi2 aku bangun n keluar nk pegi basuh kain,tomey datang kat aku,terus naik atas kerusi..aku dok bertentangan ngn die mase nih...die manje sangat2..n tabiat die,die ske sangat jelir lidah..hahahahha :D rindu tomey :'(

tengok nih,bukti tomei manje giler nan aku..uwaaa!!! :'( rindu snagat kat tomei...mcm ni lah tomei setiap hari sebelum dikurung oleh jiran aku yang kejam uh..!!!! :'( setiap pagi,die masuk dalam umah,naik atas katil aku,n mengempet sebelah aku,tido same2 n manje2...hmmmm...kadang die jilat kaki adik2 aku utk kejut dowang mangon...baik kan die..dah la comel..pandai lak 2..hmmm...rindu tomei sangat2...tolong doakan semoga terbuka pintu hati jiran aku yang kejam uh untuk kasi tomey kat kitowang.. :( tolong doakan ye..:'(

love you life !

dude...hai semua...

i'm going to talk about enjoying ur life today...

skang ni..zaman remaja...remaja memang sangat lah sinonim dengan kehidupannya yang sentiasa ingin bersuka-ria n berseronok...memang majoriti lingkungan mase nih,semua pakat nk enjoyyy je...huhuu...tapi adekah enjoy kite nih betul??? haaa...2 lah...len kali enjoy 2 kene pada-pada la sikit...berenjoy lebih2..menyusahkan smua org je..huh..xske btol org cmni..

sekarang nh manyak sangat masalh yang meruncingkan melibatkan golongan remaja...apelahh..memalukan kaum remaja jer...xpatut betul dowang yg wat hal nih kan...

ni nk citer sket,sepanjang pengalaman aku keje kat hospital kan,ramaiiii angat budak2 remaja eksiden laa,penyakit2 berjangkit laa,HIV laa...raaaamai taw x...huh.. =.=

kasihanilah diri kita kawan2 sekalian..kite kene sedar,kite nyer mase remaja nih baru suku daripada kehidupan kita..xabeh tengok dunia pon lagi..huhuhu..xpayah laaa nk berangan ..

bukan nk salahkan korang yg kuat enjoy..aku pon ske biar la kita dipandang seperti remaja yang sehat walopun enjoy,...faham kan maksud aku?????????????  hehehehhe

so...aku menyeruu kawan2 remaja sekalian,marilah kite bersama2 hidup secara SIHAT!

seronok nyer dinner 1 family.. :)

korang korang korang !! nk taw aku gi kuar makan ngn family..dah lame giler kot ase nye x mkan ramai2 cmnih..huhhuhu T.T terharu..hahahahhha

lame sangat2 dah x makan cmni..sbb aku nyer adik n diri aku sendiri dah jauh merantau merata2 utk menimba ilmu.. cewahh..hehehehehe hre are some pics that i took .. :)

ni ibu aku ngan adik aku yang bongsu..ibu nih mang ske sangat bergambo.. :) tiap2 kali kitorang gi memane mesti die nk tangkap gambo..hehehhee

half of my family :)
aku ngan adik no 6.. :)

muke2 ceria tggu makanan..mase ni semua ngah lapo giler..dari depan Alif Aiman , Juliyana, Nora n Kimi.. :)

half of my family.. :)          seronok sangat law ader family yang besar..sbb kan,biler kiter bersama semua ase cm kukuh jer...nnty law kami semua dah bsar,moge2 ayah n ibu kami akan sentiasa senang dengan kekayaan yg kami pulak cari..hehehehe

assalamualaikum n salam sejahtera..

bosan nyer kan hari nih..1 hari suntuk aku gi promote blog aku yg x baper nk chantek nih..aku ntengok blog org gempakk jer..huhuhhu...

btw,aku ase best gak walopun baru lagi berblog.. :P sbb makin lame makin ramai yg follow,so jadi manyak laa follower..hahahahha :D

btw..thanx to those who are following me. :) love all of u.. MMMMUUAAHH !

Wednesday, 6 June 2012

my mimi.. :D

haaa..hari ni aku nk kenal kan kat semuaaa kawan2 kat blog aku tentang kawan aku yang bernama mimi..n nk citer sket story pasal mimi-mimi aku nih..1st name die nurul syamimi.. :)

ni la nurul syamimi :)
die ni kawan aku mase aku skolah kat SMK GHAFAR BABA, Melaka sejak form 1 smpai form 2.. :) aku baik sangat ngn die..dlu law pegi mane2 mesti nan mimi nih..teringat aku mase form 2 dlu..kami ade sorang kawan name rentung @ azwan....kitorang ni selalu gadoh..bese r ..budak2..mase uh ase nyer ngah berhingus lagi..macam2 aku kene ngn si rentung rentung uh sebenarnye minat kat mimi..biasa la orang minat selalu nye die ske kacau2 dlu..hahahahaha..yang aku ingat lagi pasal mimi nih die penah citer kat aku yg kat umah die ade orang bunuh diri..hohoho..aku oingat lagi smpai skang..heheheheh... selalu sangat die citer mcm2 kat aku..aku sayang sangat kat mimi nih sbb kami berkawan rapat..aku selalu selamatkn die dr di buli..hahahaha..bangge mimi..aku caaayang ko.. :) mimi dah nk kawin dahh..untung laa mimi kawin dulu dari aku..hahahahaha..semoga ko bahagia dengan yasir.. :) aminn..

skang ni aku nk citer sal mimi no 2 lak..hehehehe
full name : syamimi asilah.. :)

ni lak mimi asilah.. :D
haaa...yang ni lak aku kenal dari aku darjah 6 lagi..mase aku memuleeee pindah melaka...nk taw x,dlu mimi ni kecik jer..pastu biler pas form 2 aku pindah SMK KEM TERENDAK mase form 3 until form 4,jumpe alik ngn die,dah tinggi giler n lagi tinggi dari aku.. ( aku tergolong dalam kategori org tinggi okehh..heheheh) aku baik sangat ngn die..die pon ok jugak...dlu selalu gi pernama same2..hehehe..aku ingat g die pnah tido umah aku,pastu ,malam2 aku ajak die kuar gi aku x ingat sebab ape...kitowang selalu lepak same..rindu giler siot.. nak2 ngn geng2 kem dlu..huhhuhu..

mase aku nk pindah dlu,mimi nangis..huhu,sedih lak..mase uh dowang baru jer alik dari negeri 9 ade lawatan mende ntah..dowang balik2 tros datang jmpe aku..aku sedih alhamdulillah..persahabatan kami masih kekal sampai sekarang...die pon dah berjaya..semoga kehidupan die berjaya sampai bile2.. :)

2 lah serba sedikit tentang mimi-mimi aku..hehehe..due2 best fren aku...n aku harap semoga kami akan kekal jadi bestfriend sampai bile2... aminn

aku sayang korang.. :')

update3.. :D

hahahaha..aku baru je tambah2 beberapa gadget baru...dengan bantuan adek aku..hehehehe...semoga bertambah cantek laaa blog nk test taw law x lawa aku edit lagi.. :P

btw..tQ to my followers sbb follow..dalam mase 1 ari je dah bertambah..lega sket aty aku tengok nye..huhuhu...

esok nk update sal my lovely mimi...mimi n mimi..hehehehe

sekian saje utk harini dari missi husna.. :D

in my uniform.. :D

Tuesday, 5 June 2012

tawu x??

korang tau x bende alah name tagged uh?? :D law x taw korang kene taw x...aku join mende uh dah lame...walopun org cm ckp ''eww,ade lg org layan mende ni'' but aku ase xder la teruk sangat mende's quite fun la..aku join site uh..then i met so many kind people..walopun belambak org gatal n tah kene pndai2 pilih r...aku ade a few members yang betoi2 baik n rapat ngn aku..n they are taking care of me whenever i get down... :) aku sayang sangat kat dowang...nnty aku publish pic dowang ekk.. :D

ni kak masna sayanggg.. :)

ni nyah mie.. :)

ni abg aeryl :)

ni lak kak alia :)

ni omei cayunk.. :)
dowang ni la selalu jage aku law aku kat group yg name SENGAL uh..aku sayang dowang sangat2 sbb dowang selalu nasihat n ade bile aku susah hati,marah,sedih n happy.. :) love u all.. :)

kecian blog aku.. :)

halluu  n assalamualikum semua rakyat jelata beta...wah2..hehehe...hari ni same je cm selalu..bangun n doing nothing but keje2 umah yg klisye giler..huhuhu

btw..lame dah x update blog..arini nk update sal nurses day aritu...btw...nurses day 2 memang x agak ok la sbb semester 2 menang aerouik..1st prize mengalahkan semester lain n JMP..hehehehhetp xsempat nk amek pic dowang la..huhuhu...

dato' SUB yang wat perasmian nurses day kitowang uh kemain g cakap sal kenaikan gaji la ape lah...padahal..hampeh jer..saje nk mencari publisiti r uh..silap2 nnty dah lame pon xnaik2 lagi..ngat rm600 2 cukup ke nk biaya pelajaran kami..hello...200 dah tentu2 burn kat duit makan..pastu dengan buku2 lagi...tiap2 bulan lak pengajar ade je nk soh beli itu ini...mcm kite ni orang kaye...dowang ye la kaye...kami ni..huh..

stop talking about pic2 mase nurses day aritu.. :)